10 Questions with Redah


1. Which long lasting foundation would you suggest for the Pakistani summer?


Ans: With this cruel, cruel summer of Pakistan it is usually very hard to find a foundation that will “Stick”. I suggest you try an easier, more reliable route and go with a tinted moisturizer instead, the best one that is easily available in Pakistan is by The Body Shop. The only other drug store brand with a product that might work for you is Rimmel’s Stay Matte Liquid/Mousse foundation, it is oil and sweat proof in most cases, especially when topped by the Rimmel Stay Matte Face powder.


2. What are some hair color trends for 2015?


Ans: The MOST popular hair trend, though it won’t really become popular in Pakistan, is what they are calling “Granny Hair”. This one is for the risk takers and bold women who are willing to try White/Grey at any age. Some others that I have noticed on runways are bold highlights, gold tinted highlights, “babylights” which is a new technique of highlights but in smaller chunks and softer red all over dye.


3. How do I get rid of dark underarms and inner thighs?


Ans: One of the most common ways I know for underarms is to apply coconut oil mixed with lemon juice. Lemon juice is known for its skin lightening contents and this is the most harmless way to lighten the sensitive skin of your underarms and inner thighs.


4. How do I protect my skin in the summer?


Ans: Though people might think otherwise the truth is that Summers are easier on your skin compared to winters. I would suggest you keep a good cleansing and moisturizing routine going, the key would be to know which products you should pick for the summer vs. the winter. The one very important thing to always remember is to never venture out of your house without Sunscreen/Sunblock. The worst thing you can do is expose your skin to excess sunlight.


5. How do I prevent hair fall?


Ans: There are many things you can try to prevent hair fall but my favorite remedy is mixing Aloe Vera gel with Coconut oil. Make sure you apply it at least twice or thrice a week!


6. Which exfoliate is best for oily skin?


Ans: The best thing to use as exfoliate for oily skin is St. Ives Apricot Scrub. Tried, tested and passed.


7. What are 3 products that you recommend for fresh spring face ?


Ans: 1. Clean & Clears Morning Burst Face Scrub & Face Wash
2. Laura Mercier’s Tinted Moisturizer
3. NYX Glow Liquid Illuminator


8. Suggest the best night cream for oily skin?


Ans: One of the best Night creams for oily skin is VLCC’s Wheat Night Cream.


9. How to get rid of dark knuckles?


Ans: To get rid of dark knuckles, hands and even arms and elbows, apply lemon juice daily for 10 – 15 minutes.


10. What is a good age to start using anti-aging creams?


Ans: The younger you start the better it is, I usually suggest people to start using night creams by 25 years of age.